contact

ItalRosa werkt samen met de school Cultura Italiana Bologna. Het eerste contact met de school dateert al uit de jaren '90 en is dankzij een student van ItalRosa nieuw leven ingeblazen.

De school is in 1980 opgericht en bevindt zich in het 14e eeuwse Palazzo Pepoli.
CIB verzorgt intensieve taalcursussen Italiaans in groepen tot maximaal 12 personen, maar ook 1 op 1 lessen of duolessen.
Een standaardweek bestaat uit groepstaallessen in de ochtend en huiswerk + extracurriculaire activiteiten voor wie wil in de middag en kost € 291,00. Iedereen jonger dan 30 en ouder dan 60 ontvangt zelfs nog een korting van 10%.

Ook is het mogelijk een cursus Italiaans te volgen specifiek gericht op de zakelijke markt of de toeristensector. Daarnaast worden er Italiaanse cursussen architectuur, literatuur en kunstgeschiedenis aangeboden.
CIB verzorgt ook cursussen Italiaans voor mensen die operazang studeren of een tolk- en vertalersopleiding volgen.
Liefhebbers van de Italiaans keuken kunnen zich naast het leren van de Italiaanse taal ook toeleggen op Italiaanse kooklessen.

De prijs-kwaliteitverhouding is gunstig. U betaalt geen inschrijfgeld en de school helpt u ook bij het vinden van accommodatie indien gewenst.

Wist u dat Bologna de 1e universiteitsstad van Europa is? En dat de meer dan kilometerslange portici - zuilgangen op de werelderfgoedlijst staan? Een uitstekende plek dus om Italiaans te leren bij deze scuola di italiano in Italia.

Neemt u gerust contact op als u vragen heeft of als u zich wilt aanmelden voor een cursus. ItalRosa helpt u graag.

Charlotte reisde in augustus 2021 af naar Bologna. Zij had bij ItalRosa al een paar cursussen Italiaans gevolgd, tot en met niveau A2-1. Nu werd het tijd voor een avontuur in Italië zelf. Hieronder haar relaas.

“De beste manier om Italiaans te leren, is om daar een tijdje te gaan wonen”, zei een goede kennis tegen mij. Een paar maanden Italië was geen optie, maar 1 week zou wel mogelijk moeten zijn. Ik kwam terecht bij taalschool Cultura Italiana in Bologna.
Maandagochtend moest ik vroeg op. In Nederland had ik al een schriftelijke test moeten maken voor Cultura Italiana om mijn niveau te kunnen laten bepalen en nu werd ik ook mondeling kort ondervraagd. Vervolgens werden ik en de andere nieuwe studenten op niveau ingedeeld. Elke dag had hetzelfde ritme: van 09:00 tot 10:30 Strutture (grammaticales) en van 11:15 tot 12:45 Conversazione. Buiten de lessen om organiseert de school dagelijks activiteiten. Tijdens mijn studiewek was dat onder andere een rondleiding door een deel van het centrum met een drankje na afloop en een kookworkshop waar ik heerlijke pasta heb leren maken en een verrukkelijke torta Caprese heb gegeten.
 Ik heb veel leuke mensen ontmoet, Cultura Italiana heeft bekwame en aardige docenten en ik trof een supergastvrouw. Het is zeker aan te raden om te kiezen voor de optie ‘slapen bij Italianen thuis’, omdat je dan van ’s ochtends tot ’s avonds bezig bent met Italiaans, waardoor het spreken en begrijpen steeds wat beter gaat. 
Ik heb het geweldig gehad. Maar het allerbelangrijkste wat ik aan deze week over heb gehouden is misschien wel: ik ben een stuk zelfverzekerder in het spreken van Italiaans geworden!

naam  
e-mail  
tel.nr  
onderwerp  
adres  
bericht  
antispam   (vul hier 'ja' in)
      Alle velden behalve 'adres' zijn verplicht
ItalRosa op twitter
Maak je eigen website maken