contact

Na ruim 15 jaar is er vanwege Covid-19 een einde gekomen aan de exclusieve samenwerking met het Istituto Europeo. Het is zeer spijtig dat de school het niet heeft gered.

Het positieve nieuws is dat we een samenwerking zijn aangegaan met Cultura Italiana in Bologna.

In 1988 is het Istituto Europeo in Florence opgericht. Eén van de slechts 5 scholen in Florence met een kwaliteitscertificering. Men werkt in kleine groepen (tot maximaal 12 cursisten) met hoogopgeleide docenten. Via ItalRosa zijn er de afgelopen jaren al veel studenten naar Florence gegaan om een cursus Italiaans te volgen. Sommigen voor 1 maand, anderen voor 2 weken of voor 1 week. Groepsles eventueel gecombineerd met privéles of zelfs een cursus koken; er zijn veel mogelijkheden. ItalRosa helpt u graag bij de inschrijving en het beantwoorden van uw vragen.

Rinaldo Romagnoli, directeur van het IE:
"The ISTITUTO EUROPEO of Florence will give you a warm welcome and an excellent opportunity to learn Italian in a caring, community atmosphere with our staff who is committed to make your time in Florence an excellent experience.
At the IE, while studying Italian, you can attend an extremely professional Music Department, a skilled Department Of Fine Arts and experience an intense and effective Internship Programs. The IE offers you also courses of Italian cuisine and wine as well as a free internet connection.

Cokkie:
"In mei 2018 begon ik met mijn lessen bij Rosanna.
Na 1½ jaar besloot ik dat het tijd werd om naar Florence te gaan voor een cursus Italiaans. Op advies van Rosanna ging ik in oktober naar het Istituto Europeo.
Daar kreeg ik privéles van Laura; ze geeft zeer goed les en is dol op werkwoorden.
De mensen van het instituut zijn zeer vriendelijk en behulpzaam.
Zo nu en dan wandelden Laura en ik door de stad, ondertussen parlare parlare. Ik vond het heerlijk.
’s Morgens vroeg liep ik over de lege Ponte Vecchio langs de Arno naar mijn les die duurde van 9.00-11.00. Op de terugweg liep ik over de hoofden van de mensen.
Daarna lunch en dan kunst en palazzi kijken. Er is zoveel moois te zien in Firenze.
's Middags studeren en heeeeerlijk eten.
Het was een prachtige tijd. Ik ga deze cursus zeker nog een keer doen."

Evert:
"Over de lessen ben ik zeer tevreden: Laura geeft heel plezierig en deskundig les. Het had van mij wel iets intensiever gemogen met meer huiswerk; ik had alleen groepsles in de ochtend en heb in één week tijd minder vooruitgang geboekt dan gehoopt. Over de school ben ik ook zeer tevreden: de mensen van het Istituto Europeo zijn allemaal erg aardig en behulpzaam."

Rosanna:
"Van 4 t/m 8 september 2017 waren we met een grote groep studenten te gast bij het Istituto Europeo om er 20 jaar ItalRosa te vieren. Elke ochtend les en 's middags en 's avonds tijd om samen te eten, de stad te verkennen, met leuke excursies mee te doen o per fare i compiti naturalmente ;-). Era una settimana fantastica"

Manon:
"Een week Italiaanse les bij het Istituto Europeo in Florence was een zeer waardevolle ervaring. Iedere ochtend les (2 maal anderhalf uur) met tussendoor heerlijke koffie op een terras en in de middag de stad, musea, kerken en cafe's ontdekken. Maar bijvoorbeeld ook uitstapjes naar Fiesole of Greve in Chianti. De school ligt op een fantastische centrale plek. Samen met 2 medestudenten huurde ik een appartement aan de andere kant van het centrum, ca 20 minuten lopen van het Istituto, net buiten het toeristische centrum. Zo ontvluchtten we de drukte en leefden we in een buurt waar iedereen om ons heen Italiaans sprak. Los van de zeer kundige lessen is dat toch de beste manier om je snel de taal eigen te maken: Italiaans praten, de hele dag. Kortom: zeker een aanrader!"

Charlie:
"Afgelopen zomer was ik van plan om een paar maanden naar Italië te gaan. Gelukkig kwam ik via Rosanna in contact met het Istituto Europeo. De mensen hier zijn ontzettend aardig en staan altijd voor je klaar. Mede door hen is mijn Italiaans veel en veel beter geworden. Daarnaast heb ik drie maanden van Florence mogen genieten."

Marianne:
"Hoe bijzonder is het om een maand in Florence te wonen bij een gastgezin en Italiaans te studeren aan het Istituto Europeo! Een maand gefocused op de taal: op school, daarbuiten en naturalmente bij de familie thuis, parlare, parlare, parlare. En hoe heerlijk is het als ineens hele zinnen in het Italiaans uit je mond rollen, senza pensare.
Terugkijkend op die weken in Florence kan ik alleen maar zeggen: fantastico! Ik vond de lessen aan het IE, zowel klassikaal als privé, best pittig; het was hard werken maar dan heb je ook wat, ik heb zoveel (bij)geleerd!  De docente had veel engelengeduld en er was altijd ruimte voor extra uitleg. De lessen waren afwisselend door de mix van conversatie, woordenschat, grammatica, tekstverklaring en filmbespreking. En elke week een toets ter afsluiting, ik voelde me weer helemaal de student! De docenten zijn deskundig, betrokken en behulpzaam en op school hangt een fijne, open sfeer. En dat alles in hartje Florence temidden van kunst en cultuur, dat alleen is al een feest. De stad is overzichtelijk, voelt comfortabel aan en alles is goed te belopen. En ook 's avonds kan je in je eentje, senza problemi, over straat. Het was bijzonder om voor een maand weer in de schoolbanken te zitten, te wonen bij een Italiaanse familie, het Italiaanse leven te ondergaan, er onderdeel van uit te maken en daarmee dichter bij de taal te komen. Mede dankzij de lessen aan het Istituto Europeo in Florence is dat veramente gelukt!"
    
 
Mirjam:
"In het voorjaar was ik een week in Florence voor een cursus bij het Istituto Europeo. Ik heb er veel geleerd, elke dag kreeg ik groeps- en privéles. Het was een geweldige ervaring: de lerares was erg aardig, het weer was prachtig en de ijsjes waren heerlijk!"

Jeanet:
"Het Istituto Europeo is een leuke school met personeel dat is ingesteld op leerlingen uit de hele wereld. De leraressen die ik had (ik heb zowel klassikaal als privéles gehad) waren goed in hun vak en de lessen waren interessant  Veel leerlingen volgen naast het Italiaans ook andere lessen bij het Istituto, waardoor de klas een gezellige mengelmoes aan ervaring, leeftijd, culturele achtergrond en interesses biedt. Er hangt een open, toegankelijke sfeer op de school en iedereen is erg behulpzaam. Ik was er maar 1 week, en dat was veel te kort!"  

Mireille:
"La vita è bella!
Heerlijk in Florence zijn en Italiaans leren op het Istituto Europeo midden in het centrum. Alweer 3 jaar geleden besloot ik Italiaans te gaan leren en kwam terecht bij Rosanna. Twee jaar geleden ben ik een week naar het Istituto Europeo gegaan. Na een week alleen ‘s ochtends klassikaal les, kon ik al in het openbaar redelijk mijn verhaal vertellen en dan ook nog in (meestal) de juiste werkwoordvorm. Vorig jaar wilde ik nog sneller vooruit en heb gedurende een week de hele dag privéles genomen. Het was heel vermoeiend, maar echt de moeite waard, de lessen werden afgewisseld met excursies en niet te vergeten een heerlijke koffie tussendoor in een van de vele bars rond de school. Ik heb enorm veel geleerd  deze twee keer. De leraressen zijn zeer gedreven en hebben enorm veel geduld. Daarnaast is deze school wel speciaal omdat het aan musici onderricht geeft in Italiaans en een groot deel van de dag wel ergens in de school er een muziekladder of operazang te horen is. Ik ga zeker weer terug dit jaar."

 

naam  
e-mail  
tel.nr  
onderwerp  
adres  
bericht  
antispam   (vul hier 'ja' in)
      Alle velden behalve 'adres' zijn verplicht
ItalRosa op twitter
Maak je eigen website maken