Taaltrainingen Italiaans, Vertalingen & Tolkopdrachten
inloggen online leeromgeving
Home > Cursusmateriaal

Cursusmateriaal Italiaans

Tijdens de lessen Italiaans werken we met verschillende materialen, maar ook met eigen ontwikkeld materiaal voor Prisma Taaltrainingen.

Rosanna: "Begin 2000 werd ik door een collega van de Rijksuniversiteit Groningen gevraagd of ik geïnteresseerd was in een co-auteurschap voor een boek dat uitgegeven zou worden bij Unieboek | Het Spectrum: Prisma Basisboek Italiaans voor zelfstudie. In 2003 verscheen de eerste druk en sindsdien wordt het tijdens de beginnerscursussen gebruikt. In 2017 verscheen alweer de dertiende druk."
Job over het boek: "Deze methode staat als een huis. Glashelder, interactief, goed onderverdeeld in logische blokken."

17 oktober 2013 verscheen de eerste druk van het Prisma Werkboek Italiaans voor zelfstudie verschenen. Het werkboek geeft u  de kans om uw kennis op te frissen en te verdiepen. Het is een boek met veel gevarieerde oefeningen, grammaticaweetjes, nieuwe teksten vanaf hoofdstuk 3 en dus ook nieuwe woorden en aan het eind van elk hoofdstuk een toets waarmee u kunt testen hoe goed u bent! Het boek sluit af met de bijlage in digitale sferen en een woordenlijst op alfabetische volgorde. De antwoorden kunt u downloaden via: www.prisma.nl.
Trudy over het boek: "Ik vind het een prettig werkboek, het doet het basisboek eigenlijk meer eer aan. Het is makkelijk om mee te werken en de oefeningen zijn uitgebreider. Voor mij is het meer herhalen, maar ik vind toch nog onderwerpen die ik nog even beter moet bestuderen."

Rosanna: "In 2005 werd ik door de uitgever benaderd met de vraag of ik een basisgrammatica wilde schrijven. Dat heb ik gedaan en in 2006 verscheen de Prisma Basisgrammatica Italiaans. Dit boek(je) dat inmiddels ook meerdere herdrukken kent wordt gebruikt door de (meer) gevorderde studenten."
Marleen over het boek: "Het boek is logisch qua opbouw en ook als naslagwerk goed te gebruiken om antwoord te vinden op de vraag "hoe zat het ook alweer met ...". Het is een boek zonder opsmuk of plaatjes en maakt volstrekt helder hoe grammatica te zien is: als basis voor het goed leren beheersen van een taal. Nog leuker is de grammatica volgens mij niet te maken....."

In de zomer van 2023 is het in eigen beheer uitgebrachte Dizionario illustrato di italiano verschenen. Een vrolijk en kleurrijk beeldwoordenboek Italiaans. Geschikt voor kinderen en volwassenen en ook ideaal als cadeau. Er zijn mooie recensies verschenen. U kunt dit woordenboek eenvoudig online bestellen.

ItalRosa Hilversum - Taaltrainingen Italiaans, Vertalingen & Tolkopdrachten website maken