contact

Una vacanza particolare

29-04-2020

Meivakantie, maar zo heel anders dan maanden of weken geleden voorgesteld. 
“Waarom zou je je nu eigenlijk houden aan een meivakantie als je online gewoon door kunt gaan? Bovendien, er gaat nu toch (bijna) niemand op vakantie?” Deze vragen heb ik mijzelf ook gesteld, maar ze werden naarmate de periode van het thuiswerken voortduurde, vervangen door de gedachte aan het vasthouden aan de meivakantie, de ‘staycation’, de periodo di pausa.

Begrijpt u me niet verkeerd. Ik vind dat we heel goed gewerkt hebben met elkaar de afgelopen weken en net als altijd hebben we veel gelachen. Dit keer ook vaak om niet lesgerelateerde zaken. Een studente die geen oortjes gebruikt, klinkt alsof ze in een grot zit op het moment dat ze een tekst leest met de woorden mi sono persa - ik ben verdwaald. Een andere student klinkt regelmatig als een robot omdat hij een slechte netwerkverbinding heeft. Soms komt iemands kat of hond langs, of besluit een echtgenoot de vaatwasser in te ruimen. Het komt ook voor dat studenten ineens verdwijnen middenin een oefening, anderen drinken ‘stiekem’ een wijntje of eten iets lekkers. Maar een lesonderdeel kan ook heel lieflijk worden als vogeltjes in de tuin het hoogste lied gaan zingen.

Het is geweldig dat de techniek het mogelijk maakt om online cursus te kunnen blijven geven en volgen, maar omdat we bij ItalRosa ook een beetje familie van elkaar zijn (geworden), spreek ik denk ik namens velen van jullie als ik zeg dat het een feestelijk moment zal zijn als we elkaar weer in levende lijve kunnen salutare. Omdat het voorbereiden en geven van online lessen erg intensief is op een andere manier dan ik gewend ben, zal ik extra blij zijn als we elkaar weer faccia a faccia kunnen zien. Hoe we een en ander praktisch vorm moeten gaan geven uitgaande van de anderhalvemetermaatregel is iets om nu al over na te denken.


Ik ben vast niet de enige die de huidige tijd als inspannend ervaart. Het hebben van werk is iets om dankbaar voor te zijn, maar thuiswerken terwijl het huiselijke leven ook zijn gang gaat, valt niet altijd mee. Daarom cari studenti miei een diepe buiging en un ringraziamento di cuore - mijn oprechte dank voor jullie inzet en digitale aanwezigheid.

En dan nu even pauze, in elk geval van de lessen Italiaans. Een andere pauze dan gehoopt, maar wel een welkome. Ik hoop dat jullie ervan kunnen genieten.


reageer

Naam

Antispam (vul hier 'ja' in)


30-04-2020 - 19:43:07

Jaap

Ha Rosanna, mooie blog, en groot compliment voor jouw keiharde werk om de lessen op niveau te houden! Grt Jaap


30-04-2020 - 17:51:34

Gjalt

Bellissimo blog Rosanna. Grazie per gli sforzi per dare buone lezioni online. Soprattutto perché sei così intensamente coinvolto in questa crisi con la famiglia e gli amici in Italia. Ecco perché ti auguro una più felice vacanza. Cordiali saluti, Il Gallo di Caravaggio


30-04-2020 - 08:27:18

Magreet

Buona vacanza meritata Rosanna! 


29-04-2020 - 21:58:41

Don Carlo

Un blog paticolare. Italrosa è chiusa per ferie 😷! Una buona vacanza. Tanti cari saluti, Don Carlo


29-04-2020 - 18:28:22

Nico Engelsman

Grazie caro insegnante. Continuiamo a studiare!kiss


29-04-2020 - 18:23:11

Anita

Cara Rosanna,

Bello blog, e scritto bene! Posso imaginare che è un lavoro faticoso, a dare le lezioni online. Godi del riposo, e a presto!

Tanti saluti,

Anita


29-04-2020 - 18:23:04

Nicole

Hoi Rosanna,

Ik vind het heel inspannend al het video werken beeld bellen en al de verschillende systemen. 

Je hebt ws binnenkort zomervakantie.  Ik had graag meegedaan met een online cursus. Misschien iets voor de toekomst?

Ciao, ciao tanti auguri e buona vacanza a casa

Nicole


29-04-2020 - 17:57:44

Jasmijn Buijs

buona vacanza ! Riposati e spero che questa situazione finisce più presto possibile! Un abbraccio da Milano ! 

ItalRosa op twitter
Maak je eigen website maken