contact

ItalRosa, 20 anni (2)

01-09-2017

Een nieuw avontuur: Groningen - Hilversum, 175 km door de polder. Niet eens heel erg ver, maar de overgang was groot; vooral de eerste drie maanden. De mentaliteit is hier anders, het leven is hier minder gemoedelijk, de mensen hebben meer haast en het verkeersgedrag … mamma mia.
Maar alles went en na een tijdje blijkt dat ook in dit deel van het land heel aardige mensen wonen. Zo kon ik voor het allereerste cursusseizoen bij de kapper om de hoek een lesruimte huren en begon ik in het voorjaar van 2008 met het geven van 1 groepscursus. Toen verscheen er een artikeltje in de krant, vond ik een professionelere lesruimte en had ik in het najaar genoeg studenten om 3 groepscursussen te kunnen geven. Gecombineerd met privélessen en een prettige hoeveelheid tolk- en vertaalopdrachten, bleek al gauw dat het werkklimaat in dit deel van het land toch wel gunstig was. Ook toen de crisis zich als een deken over Nederland uitspreidde, bleven de studenten zich aanmelden; onder hen twee studenten uit Groningen die eens per twee weken de trein namen om van hun ‘oude’ juf les te kunnen krijgen Dat alles heb ik als heel bijzonder ervaren; ik bied toch een luxeproduct. Zonder kennis van het Italiaans kun je immers een prima leven leiden … min of meer ;-). Op het hoogtepunt van de crisis kreeg ik bijna geen nieuwe aanmeldingen, maar de oudgedienden bleven prettig doorstuderen. Geweldig was dat. Ondertussen diende lesruimte 3 zich aan en kreeg ik nieuwe studenten van ver: Alkmaar en Tiel om maar een paar plaatsen te noemen. Ook kwamen er nieuwe opdrachten van Prisma Taal voorbij, o.a. de Vakantiecursus Italiaans en het

Werkboek Italiaans voor zelfstudie.
En na 10 jaar Groningen zijn we nu alweer bijna 10 jaar onderweg in Hilversum. Ik zeg ‘we’, want ItalRosa zou niet bestaan zonder alle studenten die Italiaans bij mij hebben willen leren. 19 jaren lang verzorgde ik de cursussen in mijn eentje. Sinds september 2016 geeft Federica ook een aantal groepscursussen waardoor we nog meer studenten blij kunnen maken in het leukste leslokaal van Hilversum: Het Ontwerpfabriekje; een schattig wit huisje uit de jaren ’20 en sinds 4,5 jaar onze vaste stek voor cursussen op dinsdag t/m donderdagavond en binnenkort ook op zaterdagochtend.

De traditie om het seizoen af te sluiten met een etentje is in Hilversum voortgezet. In sommige groepen is de onderlinge chemie zo groot dat studenten elkaar ook tijdens de winter- en zomerstop blijven opzoeken en onder het mom van ‘we gaan Italiaans met elkaar praten’ genoeglijke eet- en drinkavondjes beleven :-).
In de week van 4 t/m 8 september zullen er vast ook veel gezamenlijke etentjes plaatsvinden. Om het 20-jarig bestaan van ItalRosa te vieren gaan we namelijk studeren in Florence bij het Istituto Europeo, een privéschool waar ik ooit zelf een maand lang gestudeerd heb en waar ItalRosa al jaren een heel fijn contact mee onderhoudt. Maar liefst 20 studenten hebben zich aangemeld en er gaat ook nog wat aanhang mee. Che bello!
20 jaar, ik voel mij rijk gezegend. Dank dat jullie ItalRosa een warm hart toedragen. Siete davvero fantastici!


reageer

Naam

Antispam (vul hier 'ja' in)


05-09-2017 - 23:43:08

Angelita Medas

Tanti auguri!!!! 

Als je ooit weer terug komt in het noorden (of iets dichterbij in Zwolle of Emmen bijvoorbeeld 😉) kom ik graag weer les bij je volgen! 

Ooit gedacht aan online lessen?? Ik zal je eerste studente zijn!  😃

Divertiti a Firenze!


05-09-2017 - 11:45:12

Manon Leeflang

Een prima leven leiden zonder Italiaans, ja dat kan. Maar zonder Rosanna? Nee, dat kan ik me niet meer voorstellen. Gefeliciteerd met dit geluk, buon divertimento a Firenze tutti!


04-09-2017 - 16:15:29

Nico

Ik heb inmiddels 3 keer iets geschreven maar ik schijn een robot te zijn en mijn tekst wordt geweigerd!  Was het maar zo dan leerde ik iets makkelijker! Maar Rosanna maakt het boeiend! Dank je.


04-09-2017 - 13:05:09

Martina de Haan

Supergaaf ItalRosa,

Wens je nog veel gezegende seizoenen erbij.

Liefs Martina


04-09-2017 - 11:35:45

Letty van der Geest

Jij bent de allerbeste en allerleukst juf ooit! Gefeliciteerd!


04-09-2017 - 09:28:28

Gerrie Wretham

Ciao Rosanna,

20 jaar, hoe bijzonder! Van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal.

Ik kijk uit naar de cursus op zaterdag, ben heel blij met deze nieuwe optie!
Ik proost op je gezondheid en je business.

God bless.


04-09-2017 - 07:35:42

Mirjam Wiersma

lieve Rosanna,

van harte gefeliciteerd met 20 jaar ItalRosa! Wat heb je het weer prachtig omschreven hoe je deze 20 jaar ervaren hebt. Ik hoop dat je in gezondheid nog 20 jaar met je passie door mag gaan. Aan je enthousiasme zal het niet liggen. Ik wens je een hele mooie week in Italië met je cursisten het wordt vast een tijd om nooit te vergeten. Gods zegen.


03-09-2017 - 23:21:55

Dolf

Venti anni ed ancora cosí giovane! Tanti auguri! Fra parentesi: una visita alla sinagoga di Firenze vale la pena!

Tanti saluti del cuore,

'Nonno' Dolf

ItalRosa op twitter
Maak je eigen website maken